Over ons

Wat leuk dat je meer wil weten over ons en de Warmoes. Toen wij kwamen wonen in Dordrecht werden wij niet alleen verliefd op ons huis, maar zagen we potentie van een oude werkplaats die in onze achtertuin stond. Dat is uiteindelijk het Guesthouse geworden. Wij vertellen je graag meer over ons, het Guesthouse en de geschiedenis van de locatie.

Om met onszelf te beginnen. Wij zijn Maarten en Miranda en hebben 3 kinderen. Geboren als Goudse kaaskoppen hebben we jaren in Rotterdam gewoond (mocht je nog tips willen voor een dagje Rotterdam, check de website van vrienden die daar B&B Maasview hebben) en zijn neergestreken in Dordrecht. Wij vinden het leuk om het anderen naar hun zin te maken en hebben bijna altijd zin in een mooi gesprek over het leven.

Maarten is een doener en steekt graag de handen uit de mouwen. Miranda is echte creatieveling en levensgenieter. Verder lopen (of kruipen) er nog 3 kinderen rond in ons huis en wellicht zie je hen als je geniet van een drankje in onze kleine, maar gezellige stadstuin.

Er stond een oude werkplaats in onze achtertuin (helemaal rechts op de foto hiernaast). Het was donker, de kozijnen waren verrot, maar het schreeuwde naar ons dat het potentie had. Dus staken wij de handen uit onze mouwen.

In anderhalf jaar tijd is deze oude werkplaats om getoverd tot een heerlijk Guesthouse waar je als stel, of als gezin kan overnachten.

Waarom hiernaast een foto van een snijbiet staat? Een Warmoes (Beta vulgaris var. cicla) is een ouderwetse bladgroente, ook wel bekend onder de naam snijbiet.

De naam Warmoezierspad komt van het woord warmoezier. Dat was iemand die moesgroenten teelt en verkoopt. Op de plek van het Guesthouse waren heel vroeger de landerijen van Dordrecht en werden de groenten verbouwd voor de mensen in de stad. Toen Dordrecht groeide was de 19e eeuwse schil één van de eerste plekken waar gebouwd werd.

Het Guesthouse ligt dus net buiten het historische centrum van Dordrecht, maar je bent binnen 2 minuten in de oude binnenstad.